Zomerhoroscoop: hoe heet wordt jouw zomer?

Wat heeft de liefde deze zomer voor jou in petto? Je leest het in de MediReva zomerhoroscoop.

Steenbok (23 december – 20 januari)

Trek je stoute schoenen aan en neem zelf initiatief. Deze zomer zou zomaar eens de basis kunnen zijn voor een belangrijke volgende stap in je relatie. Voor de single steenbok geldt: durf eens wat vaker ‘ja’ te zeggen, dan loop je misschien de liefde tegen het lijf. Ben je niet op zoek naar liefde, wees daar dan ook gewoon duidelijk in.

Waterman (21 januari – 18 februari)

Je bent druk en daardoor kan je relatie naar de achtergrond verdwijnen. Vergeet niet tijd voor elkaar vrij te maken, dan bloeit je liefdesrelatie weer helemaal op. Vooral in augustus hangt er liefde in de lucht. Voor singles die op zoek zijn, kan het deze zomer lastig zijn om tijd te vinden voor de liefde.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Je bent in de zomer op zijn mooist. En omdat je nu zo aantrekkelijk bent, kunnen de meest uiteenlopende types verliefd op je worden. Maar pas op: vermijd valkuilen uit eerdere relaties, ook al is iemand nog zo charmant. Voor vissen in een relatie is eerlijkheid en duidelijke communicatie extra belangrijk.

Ram (21 maart – 20 april)

De ram in een relatie heeft een rumoerige tijd achter de rug, maar deze zomer komt er rust. Je kunt weer meer genieten van je familie. Ben je single? Probeer dan pijn uit het verleden los te laten. Wellicht heb je geen behoefte aan liefde, maar volgens de sterren kun je deze zomer weleens van gedachten veranderen.

Stier (21 april – 21 mei)

Wees geduldig stier, of je nu in een relatie zit of niet. Probeer ‘ja’ te zeggen tegen onverwachte situaties en je zult merken dat je relatie zal veranderen. Realiseer je wel dat je geen haast hebt. Voor alle singles: geniet van je vrijgezellenbestaan. En als je ervoor open staat, kan er deze zomer iets moois opbloeien.

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Of je nu single bent of in een relatie zit: deze zomer kan liefde iets meer op de achtergrond verdwijnen, bijvoorbeeld omdat je liever meer tijd vrijmaakt voor vrienden en plezier maken. Geniet van de zomer, van het flirten en een beetje spanning. Na de zomer wordt het allemaal weer een stuk serieuzer.

Kreeft (22 juni – 23 juli)

Het is een uitstekende zomer voor vriendschap en liefde, tenminste als iedereen accepteert dat jij jezelf eindelijk op de eerste plek zet. Binnen een relatie kan dit enige frictie opleveren. Singles kunnen deze zomer veel aandacht verwachten, maar of daar ook nieuwe liefde uitkomt? Dat hangt van jou af.

Leeuw (24 juli – 23 augustus)

Je bent klaar voor de volgende stap in je relatie. Je kunt daarbij een hoop romantiek verwachten. Ben je nog single? Deze zomer heeft een hoop avontuur voor je in petto. Houd je ogen goed open. Ook voor de single die niet op zoek is naar een partner, ligt er liefde op de loer.

Maagd (24 augustus – 23 september)

Vorig jaar draaide jouw zomer vooral om werk en gezondheid, maar dit jaar kun je een heleboel liefde verwachten. Communicatie is dé sleutel tot liefde. Wees daarom in een relatie niet bang om je mening te geven. Maar ook singles laten van zich horen. En sta je ervoor open, dan kun je een hoop liefde verwachten.

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

De liefde hangt in de lucht. De weegschaal in een relatie plukt de vruchten van een gebalanceerd leven. Jouw relatie gaat deze zomer nog een stapje dieper. Ben je single? Of je nu wel of niet op zoek bent naar een partner, zet deze zomer zelfliefde op de eerste plek.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Je bent single en flirt er lustig op los. Voor de single die op zoek is naar meer vastigheid zit er deze zomer een relatie in. Heb je al een partner, dan heb je een blijvertje te pakken. Tenminste als je partner kan wennen aan jouw nieuwe versie. Kan je partner niet wennen aan jouw zelfontplooiing? Dan ben je de relatie wellicht ontgroeid.

Boogschutter (23 november – 22 december)

Er hangt een hoop romantiek voor je in de lucht. De sterren zijn je gunstig gezind. Een mooi moment om de volgende stap in je relatie te zetten. Ben je single? Dan zou er wel eens liefde op je pad kunnen komen. Ook je ex kan weer proberen terug te komen in je leven, maar die kun je waarschijnlijk beter negeren.