Ik vertel… #3 | “Het gaat zo beginnen. Eindelijk!”

Het is een bizarre tijd en stukje bij beetje krabbelen we weer op. Onze reporter Nicole schreef een mooi gedicht over de coronastrijd. Gelukkig gaat ons land langzaam maar zeker weer van ‘het slot’. De musea gaan weer open, we kunnen eindelijk naar de kapper en een bezoek aan de fysiotherapeut is ook weer geoorloofd. Hoe fijn is dat als je normaal gesproken tweemaal per week onder handen wordt genomen?!

In aflevering 3 van Ik vertel… vertelt Christel hoe blij ze is dat ze eindelijk weer naar fysiotherapie kan én woont ze, volledig corona-proof, een opname van een tv-programma bij. Erik kan na 8 weken eindelijk weer naar tennisles om een balletje te slaan.

Volgende keer alweer deel 4 van de Ik vertel… vlog. Wil je reageren of heb je ook een mooi verhaal voor onze vlog? Log in én laat het ons weten, óf stuur een mail naar vertel@medireva.nl. Aflevering 1 nog niet gezien? Bekijk die dan snel!

Coronavirusstrijd

We leven in een tijd van uitersten en krijgen te maken met allemaal uitdagingen waarvan we nog niet wisten dat ze bestonden. Onze reporter Nicole zette haar gedachten om in een mooi gedicht.
Cruciaal
Ongecontroleerd
RIVM
Ongekend
Nationale ramp
Angst
Verplegend personeel
IC
Regering
Uitrusting
Samen
Steun
Tempo
Race
IJzig
Dank

Als ik naar de invulling kijk van de letters van het woord coronavirusstrijd, zie ik woorden die ons allen bekend zijn. Maar als je deze bij elkaar zet, in deze tijd van anderhalve meter afstand houden, zijn ze bizar, beangstigend, vreselijke strijd.

Het lijkt op een leger allesoverheersend, meegetrokken door onstuitbaar geweld. Waar, met wie, de manier waarop we nu moeten leven, wordt ons verteld.

De noodzaak van onze nieuwe vorm van distantie maatschappij blijkt heel effectief. De initiatieven die spontaan ontstaan, extra hulp in de zorg, ontzettend lief.

Voorkomen is beter dan genezen, beter nu streng dan spijt achteraf, zeker weten.
Ik voel me geprezen, gelukkig, hier nog iedereen gezond, niets te meten.

Tevreden met wat wordt geboden, wat wel kan en wat niet. Voel mee met de wereld van ongekend leed en verdriet.

-Nicole-