Vier het voorjaar: 5 leuke uittips

Na een druilerige winter met veel (gedwongen) binnen zitten is het nu tijd om eropuit te trekken. Tijd om van het voorjaar te genieten. Vertel zet vijf leuke tips voor je op een rij.

Tip 1: Let the games begin

Haal de winnaarsmentaliteit in jezelf naar boven en organiseer een spelletjesmiddag in de tuin. Vergeet ondertussen niet van het voorjaarszonnetje te genieten. Drie speltoppers van dit moment die niet op je middag mogen ontbreken:

  1. Qwixx
    Gooi dobbelstenen, zet kruisjes en scoor punten (ook als het niet jouw beurt is). Maar pas op: het is een zeer verslavend spelletje.
  1. Uno
    Bij Uno mag je elkaar in de haren zitten. Verander van richting, kleur of pak extra kaarten, maar vergeet niet uno te roepen bij je laatste kaart.
  1. 30 seconds
    Een uitdagend bordspel waarbij je snel moet denken en nog sneller moet praten. Laat je vooral door de zandloper niet van de wijs brengen.

Tip 2: Ga op verrassingsreis

Op reis zonder voorbereiding en met bestemming onbekend. Dat kan met reisorganisatie Srprs.me. Jij boekt een thema, zij boeken jouw reis en pas twee uur voor vertrek weet je waar je naartoe gaat. Bon voyage!

Tip 3: Bezoek een foodfestival

Lekker eten, muziek, kleinkunst en veel gezelligheid. Dit zijn de ingredi├źnten van het rondreizende foodfestival TREK. Van mei tot en met september trekt de karavaan door acht grote steden in het land. Daar krijg je toch trek van? Nu alleen nog hopen dat corona geen roet in het eten gooit.

Tip 4: Zet de bloemetjes buiten op de Floriade Expo

Eens in de tien jaar wordt de wereldtuinbouwtentoonstelling georganiseerd en dit jaar is dat in ons eigen land. Van 14 april tot en met 19 oktober is Almere gastheer van de Floriade Expo. Het thema: Growing Green Cities. Benieuwd naar groene oplossingen die onze steden duurzamer en mooier maken? Ga naar de Floriade.

Tip 5: Vogels spotten

Ga eropuit met de web-app  MijnVogelvinder. Deze gratis applicatie voor mobiele telefoon of tablet van de Vogelbescherming vertelt je hoe je zoveel mogelijk vogelsoorten kunt spotten en wat hun eigenschappen zijn. Vogels kijken, was nog nooit zo leerzaam en leuk.