3 rolstoelvriendelijke wandelroutes in Nederland

Ben jij graag in de natuur, maar ben je bang dat je met je rolstoel op een bospaadje vastloopt? Nergens voor nodig. Gelukkig kent Nederland steeds meer rolstoelvriendelijke paden. We zetten drie mooie routes voor je op een rij.

1. Pad ‘De Rustende Jager’

De wandelroute De Rustende Jager is een pad dat loopt door de Loonse en Drunense duinen. Wat dit pad bijzonder maakt, is dat je bij café De Rustende Jager een elektrisch aangedreven duwrolstoel kunt huren. Je rijdt dan zonder problemen door het stuifzand.
Lengte: 2 km | Vertrekpunt: Oude Bossche Baan 11, 5074 RC Biezenmortel (NB)

2. Rondje Helenaheuvel

De wandelroute Rondje Helenaheuvel voert je door de Kaapse Bossen. Je komt onderweg een paar pittige hellingen tegen, dus misschien is een extra duwtje in de rug wel fijn. Voor honden is er aan het einde van de route een losloopgebied.
Lengte: 1.8 km | Vertrekpunt: Sint Helenalaan, 3941 EH Doorn (UT)

3. Langs de Molenplas

Het wandelpad Langs de Molenplas presenteert je vanaf het wandelpad of de uitkijkheuvel tegenover de Hompesche Molen prachtige uitzichten op het ruige landschap. Ook op dit pad is een extra duwtje in de rug wel fijn. Je kunt gratis een terreinrolstoel gebruiken, maar dit is niet noodzakelijk.
Lengte: 2 km | Vertrekpunt: Molendijk 6, 6107 AA Stevensweert (Maasgouw) (LB)

Op zoek naar andere rolstoelvriendelijke uitjes? We hebben 10 uitjes waar je ook in rolstoel ongehinderd kunt genieten op een rij gezet.