Reizen met een chronische aandoening: yes we can!

Backpacken in een rolstoel, in binnen- of buitenland op pad met je aangepaste camper of stoere tricks op het water tijdens het kitesurfen. Nicolette, Caroline en Guus trekken eropuit deze zomer en laten zich door hun beperking niet aan huis kluisteren.

Nicolette trekt Nederland door met haar handbike

Backpacken met een rolstoel? Nicolette van der Drift (44) doet het gewoon. Toen dat met corona lastiger werd, zocht ze het reisgevoel op in eigen land. Met haar handbike en de tent voorop reist de Utrechtse sindsdien graag door Nederland, op zoek naar leuke plekjes en mooie natuurcampings. Lees meer

Caroline reist door Europa met haar omgebouwde rolstoelbus

De liefde voor kamperen zat er bij Caroline Vink (54) al vroeg in. Ook nu ze MS heeft, in een elektrische rolstoel zit en twee stoma’s heeft, trekt ze er graag op uit. En wel met haar eigen rolstoelbus, die ze ombouwde tot camper. Bekijk haar verhaal.

Extreme sporten en diabetes: Guus bewijst dat het kan

Guus ten Dolle (22) is niet van het water af te slaan. Kitesurfen is dé grote passie van deze student en jonge ondernemer. En door voldoende eten en drinken mee te nemen voor tussen de surfsessies door, vormt zijn diabetes type 1 daarin geen belemmering. Lees meer.