MediReva’s zomerboeken top 5

Plof neer met een drankje en een boek als je net bent aangekomen op je bestemming voor ’t ultieme ontspanmoment. Of je nu van thrillers, romans of non-fictie houdt, er is altijd wel een boek dat bij je past. Doe mee met onze lezersactie en wie weet win jij een van deze mooie titels.

Voor de thrillerfanaat

In Serpent, het spannende Noorse thrillerdebuut van Silje Ulstein, volgen we Mariam Lind die gaat winkelen met haar elfjarige dochter Iben. Na een ruzie stormt Mariam de winkel uit en laat ze Iben alleen achter. Ze moet ‘even’ afkoelen en denkt dat het meisje zelf wel naar huis loopt. Maar als ze ’s avonds thuiskomt, blijkt Iben niet thuis te zijn. En ze blijft weg. De zestigjarige rechercheur Roe Olsvik wordt op de vermissing gezet. Hij vindt Mariams actie verdacht, maar heeft ook ’t gevoel dat er meer aan de hand is…

 

Voor de romanticus

In Een zomer om van te dromen vindt Eva na het overlijden van haar moeder een bucketlist. Haar moeder heeft deze nooit kunnen voltooien. Eva besluit uit haar comfortzone te stappen en haar moeders dromen te vervullen. En da’s best spannend, want Eva blijft ’t liefst veilig thuis in haar eigen bubbel. Toch gaat ze eropuit om samen met de knappe gids Thor Anderson de wereld te ontdekken – en dat blijkt een waar feest te zijn.

 

Voor de non-fictiefan

In Het kan ook nooit normaal geeft de bekendste politieagent van Nederland een uniek kijkje achter de schermen. Hoe is het om een zakkenroller aan te houden, een lichaam te zoeken in een donkere woning, een reanimatie uit te oefenen, een ruzie te sussen of iemand die suïcidaal is proberen te helpen? Lieke, hoofdagent bij politiebureau Burgwallen in Amsterdam, doet het allemaal én soms op één dag. Haar verhalen zijn spannend, ontroerend, inspirerend en altijd bijzonder.

 

Voor de makkelijk-weglees-liefhebber

In Roadtrip gaat Paula Visser met haar man Theo op rondreis langs de Amerikaanse westkust. Met een camper leggen ze de route af waar ze al jaren van dromen en eindelijk hebben ze de qualitytime waar ze zo aan toe zijn. Maar wanneer Paula in Las Vegas iemand uit haar verleden tegenkomt, slaat de vakantiestemming om. Als enkele dagen later Theo spoorloos verdwijnt, is ze volledig in paniek. Wat volgt is een nachtmerrie die alleen maar groter wordt wanneer het lichaam van een vermoorde man wordt gevonden.

 

Voor de doordenker

Voor de liefhebbers van De jongen, de vos, de mol en het paard is er nu Grote Panda & Kleine Draak. Twee beste vrienden reizen samen door de seizoenen van het jaar. Op hun weg zijn ze vaak verdwaald, en hoewel ze niet weten waar ze zijn, ontdekken ze veel mooie bezienswaardigheden die ze nooit zouden hebben gevonden als ze de juiste weg hadden gevolgd. Ze leren hoe ze in het moment moeten leven, hoe ze vrede kunnen hebben met onzekerheid en hoe ze de kracht kunnen vinden om samen de obstakels van het leven te overwinnen. Schrijver en kunstenaar James Norbury illustreerde de avonturen van Grote Panda & Kleine Draak, geïnspireerd door boeddhistische filosofie en spiritualiteit.