Doen dit seizoen: lekker erop uit!

Doen, zien en beleven. De redactie van VERTEL heeft de leukste activiteiten voor dit najaar op een rij gezet.

1. Gratis lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven

Kortere dagen betekent tijd voor meer lichtjes! Van 12 tot en met 19 november vindt in Eindhoven het gratis lichtkunstfestival GLOW plaats. Gebouwen, parken, daken en straten zijn het canvas waarop de lichtshow geprojecteerd wordt. De lichtkunstprojecten zijn via een afwisselende wandelroute aan elkaar verbonden.

2. Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond

Op zoek naar een unieke Sinterklaasbeleving in een sprookjesachtige omgeving? In Helmond wordt op 15 november het Kasteel van Sinterklaas geopend. Niemand minder dan De Wegwijspiet komt bezoekers ophalen bij de ingang en leidt je langs zes magische kamers. En wie weet komt Sinterklaas ook nog even langs om een handje te geven! (Let op: kaartjes voor een kasteelbezoekje gaan op basis op loting.)

3. Nacht van de Wijn in Utrecht

Wijnliefhebber? Dan mag je de Nacht van de Wijn niet missen! In Utrecht vindt op 21 en 22 oktober 2022 dit gezellige en vooral smaakvolle wijnfestival plaats. In de Central Studios kun je dan vele verschillende wijnen proeven, uit alle delen van de wereld.

4. Wandelen tussen de schapen in Zeist

Trek deze herfst de wandelschoenen aan en beweeg je richting Zeist, waar verscholen in de bossen Heidestein en landgoed Bornia ligt. Hier vind je een afwisselende wandelroute, die je langs historische landgoederen, dennenbossen en uitgestrekte heidevelden voert. Ook is er een schaapskooi te vinden die open is voor publiek, inclusief informatiecentrum van het Utrechts Landschap. En ook niet onbelangrijk: een toilet!

5. Het Amsterdamse Winterparadijs

In de RAI vindt van 16 december t/m 1 januari het Amsterdamse Winterparadijs plaats. Hier vind je niet alleen een grote indoor- én outdoor schaatsbaan, maar ook een reuzenrad, een draaimolen en verschillende kerst- en eetkraampjes. Verder kun je er langlaufen en genieten van diverse optredens van bekende artiesten. Winterpret gegarandeerd!

6. Wereldkerstcircus in Amsterdam

Het Wereldkerstcircus is het meest bezochte kerstcircus van Nederland en vindt ook dit jaar plaats in theater Carré in Amsterdam. Van 21 december tot en met 8 januari kun je hier terecht voor indrukwekkende acts en de allerbeste circusartiesten uit Europa.

7. Musical ‘De Tocht’ in Leeuwarden

‘De Tocht’ is een spectaculaire musical over de Elfstedentocht. Het vertelt het verhaal van vijf voormalige schaatsvrienden, die door ruzie en afgunst uit elkaar zijn gegroeid. Maar als de ‘tocht der tochten’ zich aandient, komen ze toch weer bij elkaar, met alle gevolgen van dien. Wat deze musical extra bijzonder maakt? Hij is te zien is in een speciaal gemaakt theater in Leeuwarden met een ijsvloer van maar liefst 2000 vierkante meter.

8. Fakkeloptocht voor de vrede in Tilburg

In Tilburg doen elk jaar op 24 december duizenden mensen mee aan een lichttocht door de stad. De inkomsten van de avond gaan naar een goed doel. Dit jaar is de 25e editie van de fakkeltocht en deze belooft extra speciaal te worden.