9x zorgeloos eropuit met continentie-materialen

Ben jij al klaar voor het voorjaar? Met deze negen handige tips voor het gebruik van continentiematerialen kun jij zorgeloos van het lentezonnetje genieten!

1. Vraag een medische verklaring aan

Ga je dit voorjaar naar het buitenland? Vraag om een medische verklaring bij je verpleegkundige of arts. Laat deze dan ook in andere talen vertalen.

2. Licht je luchtvaartmaatschappij in

Als je gaat vliegen, geef dan tijdig aan bij de luchtvaartmaatschappij dat je continentiemateriaal nodig hebt en dus meer bagage. Vaak krijg je dan toestemming om meer handbagage mee te nemen.

3. Neem voldoende materialen mee en verdeel dit

Als je de deur uitgaat, neem dan voldoende materiaal mee. Ga je een weekend weg of een weekje op vakantie? Verdeel dan je materiaal over meerdere koffers/tassen. Zo voorkom je dat je opeens zonder komt te zitten.

4. Neem blaasspoeling mee als handbagage

Blaasspoeling mee? Geef dit aan bij de luchtvaartmaatschappij. Deze mag in het laadruim niet bevriezen. Neem deze mee als handbagage (maximaal 100 ml).

5. Zorg voor een goede hygiëne

Hygiëne is heel belangrijk als je de deur uitgaat. Neem vochtige doekjes of desinfecterende handgel mee. Zo kun je makkelijk je handen schoonmaken voordat je gaat katheteriseren.

6. Vermijd kraanwater in het buitenland

Gebruik flessenwater voor je katheter en om te drinken. Bij warm weer en meer inspanning dan normaal is het van belang om goed te blijven drinken. Zorg dat je minimaal anderhalve liter per dag tot je neemt.

7. Gebruik een katheter met geïntegreerde urinezak

Ben je op pad, maar geen schone toiletten in de buurt? Gebruik dan een katheter met geïntegreerde urinezak.

8. Voorkom huidproblemen

Met warmere temperaturen kun je eerder last krijgen van je huid. Verwissel tijdig materiaal, was je huid met water en een ph-neutraal wasproduct. Droog ook goed af en smeer met crème.

9. Download de Wheel-mate app

Altijd maar zoeken naar een geschikt toilet als je erop uit bent? Dat is met de Wheel-mate app verleden tijd. Hiermee vind je makkelijk toegankelijke toiletten en parkeerplaatsen.

Wil jij meer weten hoe jij goed voorbereid de lente en zomer doorkomt? Neem dan contact op met klantenservice van MediReva.