Beluister deze interessante podcasts

Luister je weleens een podcast? Van die heerlijke verhalen of gesprekken voor tijdens het huishouden, je dagelijkse rondje door het park of tijdens die intensieve sportsessie. De laatste jaren komen de podcasts als paddenstoelen uit de grond en dat zorgt ervoor dat je nu voor elk onderwerp wel bijna een podcast hebt. Hoog tijd om er voor jou een aantal op een rij te zetten. Inspirerende en informerende podcasts over ziek zijn en hoe mensen daarmee omgaan. Veel luisterplezier!

Niet meer op de potcast

Als je een stoma hebt, hoe ga je daar dan mee om? Wat betekent die stoma voor het sporten? Aan wie vertel je dat je een stoma hebt? Hoe ga je om met lekkages, geurtjes of geluiden? Allemaal vragen over hoe het is om met een stoma te leven. In de podcast ‘Niet meer op de potcast’ komen openhartige, persoonlijke ervaringen van mensen van alle leeftijden met verschillende soorten stoma’s voorbij. Afgewisseld met gesprekken met zorgprofessionals, waarin ze tips en informatie geven. Het beluisteren waard!

De diabetes podcast

Een podcast over diabetes? Ja, die is er! In ‘De Diabetes Podcast’ neemt Loes Heijmans je mee in haar leven met diabetes type 1 en gaat ze in gesprek met interessante gasten. Zelf kreeg ze op haar 20e de diagnose Diabetes Type 1 en kan dus uit eigen ervaring vertellen hoe zij daarmee omgaat. Naast de interviews met gasten, beantwoordt Loes ook vragen van luisteraars en houdt ze je up-to-date over de nieuwste ontwikkelingen op diabetesgebied. Zo ben je altijd bij.

Niet alleen ziek

De helft(!) van de Nederlanders is chronisch ziek. Dan kan het niet anders dat daarvan ook een groot gedeelte vader of moeder is. Wat betekent het als je ouder bent en een chronische ziekte een groot deel is van je leven? Welke invloed heeft de ziekte op het ouderschap? Hoe ga je ermee om richting je kinderen? In de podcastserie ‘Niet alleen ziek’ gaat journalist Maarten Dallinga in gesprek met 4 moeders over de impact van een ziekte op het ouderschap en gezinsleven. Beluister nu de eerste aflevering.

Onbeperkt

In de podcast ‘Onbeperkt’ vertellen bekende en onbekende mensen over het overwinnen van hun beperkingen. De show gaat om het doorbreken van stereotypes en taboes. Elke aflevering praten Wilfred Genee en Eva Eikhout daarom met interessante gasten over hun beperking, waar ze mee te maken krijgen in hun dagelijks leven en de wil om verder te komen. Go for it!

Onze eigen MediReva podcast

Luister ook naar onze eigen podcastaflevering met Wendy Wubbels. Al zeven jaar zorgt zijn voor haar man Kevin, die de ongeneselijke spierziekte ALS heeft. Wat doet het met het gezin als iemand binnen dat gezin ziek is? Wendy deelt haar ervaringen.