Tijd voor een slipperdag

Het is zomer, hét moment om samen op stap te gaan. Er zijn zoveel leuke dingen te doen. Vertel… zet de origineelste uitjes voor je op een rij.

De leukste stadsstranden

Zin in een dagje strand, maar niet in de lange file richting zee? Ga naar een stadsstrand! Bijvoorbeeld naar Belcrum Beach in Breda. Hier geniet je van live muziek of laat je de kids op woensdagmiddag mee doen met leuke spelletjes, terwijl jij tot rust komt. Het strandpaviljoen is gebouwd uit restmaterialen en ademt een unieke sfeer. Ook leuk is De Kade in Alkmaar. Dankzij het urban-jungle decor waan je je op een tropische bestemming. Reserveer hier jouw eigen barbecueplek of geniet van comfort food-klassiekers met een biologische en lokale twist. Op zoek naar een stadsstrand waar je ook kunt zwemmen? Ga dan naar DOT in Groningen. Hier kun je ook dansen op 80’s classics of met je kids naar een theatervoorstelling.

Sterrennacht: uniek fietspad

Net buiten Nuenen ligt een uniek fietspad geïnspireerd op De Sterrennacht van Vincent van Gogh. Duizenden fonkelende steentjes slaan daglicht op en verlichten daarmee ’s avonds het fietspad. Een bijzonder spel van licht en poëzie. Het fietspad maakt onderdeel uit van de Van Gogh fietsroute.

Theaterfestival Boulevard

Geniet van 4 tot 14 augustus van theater, dans, muziek en kunstvormen die niet in een hokje passen. Festival Boulevard belooft anderhalve week bontgekleurde diepgang en zomers vermaak, op onalledaagse locaties in en om Den Bosch.

Unieke vaartocht

Ga op jacht met je verrekijker en camera en spot de IJsseldelta big five: zeearend, kiekendief, flamingo, bever en ree. Of ga mee met een van de bootexcursies in dit prachtige natuurgebied.

Wijnterras De Holdeurn

Tussen de wijnranken in Berg en Dal waan je je in Frankrijk, maar dit is toch echt Nederland. Geniet op het mooie terras van een wijntje en van het uitzicht. Smaakt dit naar meer? Neem een fles (of doos) meer naar huis. Ben je met 8 of meer? Boek dan een proeverij op het wijnterras De Holdeurn.

Grachtenfestival Amsterdam

Geniet van 12 tot 21 augustus tijdens het Grachtenfestival van sprankelend klassiek, jazz en muziek uit alle windstreken. Op zo’n vijftig unieke locaties door heel Amsterdam geven nationale en internationale musici meer dan 150 klassieke concerten.

Landgoedfair

Van 17 tot en met 21 augustus wordt landgoed Mariënwaerd omgetoverd tot een fair waar je het echte buitenleven ervaart. Op deze Landgoedfair geniet van modeshows, livemuziek, brocante, woonaccessoires, demonstraties en de lekkerste delicatessen.

De Ontdektuin

Op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk vind je een aantal botanische tuinen met een geheel eigen karakter. Bezoek bijvoorbeeld de Ontdektuin. Hier wordt een beroep gedaan op al je zintuigen. Zo kun je planten ruiken, zien, voelen, proeven en zelfs horen.

Lunchen in de lucht

Een culinaire beleving op hoog niveau. Terwijl jij geniet van een adembenemend uitzicht, bereidt een chef-kok een driegangenlunch op 50 meter hoogte. Op 24 augustus staat de kraan van Dinner in the sky Nederland bij Kasteel de Wittenburg in Wassenaar.

Lees meer

100 leuke dingen doen in 1.000 dagen. Die uitdaging ging Suzanne van MediReva aan. Lees wat er allemaal op haar 100 dingen-lijstje staat en laat je inspireren!