7 x veilige najaarsuitjes!

Doen, zien en lezen: maar dan binnen de coronaregels. Vertel… zet de leukste activiteiten voor dit najaar op een rij.

1. Een gevoelig en eerlijk drama

Wat gebeurt er met de liefde als je nog maar drie maanden te leven hebt? In de film Hope wordt de relatie van Anja en Thomas hevig op de proef gesteld als zij een hersentumor blijkt te hebben en niet meer lang te leven heeft. Een aangrijpend Noors drama dat op het filmfestival van Berlijn in de prijzen viel.
Hope draait vanaf 29 oktober in de bioscoop.

2. Luistertip: de beste podcasts

De podcast wint aan populariteit. Sterker nog podcasts luisteren lijkt wel een nationale hobby geworden. Ben jij al een van de vijf miljoen frequente luisteraars in ons land? Niet, probeer dan eens een van deze drie toppers en misschien heb je er een nieuwe hobby bij: De laatste dans van Franx Pollux, De Dag van NPO Radio 1 of De Showbizzmoord van Lammert de Bruin en Babs Assink.

3. Nieuw: mysterieus kaartspel

De Crew, genomineerd voor speelgoed van het jaar, is een coöperatief kaartspel waarin je probeert in vijftig missies het heelal te doorkruisen. Maar let op: één foute kaart kan het einde van een missie betekenen. Praten gaat in de ruimte niet, maar met slim denkwerk moet het lukken om net die ene speler de juiste slag te laten winnen.

4. Schuilt er een fijnproever in jou?

Wijnglazen en goed gezelschap. Meer heb je niet nodig voor een gezellig avondje uit in eigen huis. De wijnproeverij regel je eenvoudig online bij Proef. De wijnen zijn onherkenbaar gemaakt. Op de proefkaarten staan ze kort beschreven. Kijk, ruik en proef welke wijn er schuil gaat achter de zwarte hoes…

5. This is my church

Sfeerproeven bij dj’s als Afrojack, Armin van Buuren of Nicky Romero? Het kan in het Fotomuseum in Maastricht. Hier exposeert de Nederlandse dancefotograaf Rutger Geerling met de tentoonstelling ‘This is my church’. Je krijgt imposante en knallende foto’s van internationale dancefestivals en events voorgeschoteld.

6. Ontdek de wereld van muziek

“Het klinkt misschien als een open deur, maar wees zo vriendelijk mogelijk voor je maag. Als je weet dat je gevoelig bent voor bijvoorbeeld ui en paprika, pas daar dan mee op. Zorg verder voor voldoende vezels en groenten en drink voldoende water. Wat ook kan helpen: tijdelijk probiotica toevoegen aan je voeding, zoals yoghurt of als supplement. Pas ook op voor vet, dat is na het vasten sneller een aanslag voor je spijsvertering. Maar wat ik vooral zou willen zeggen: houd jezelf in de gaten, kijk hoe je lijf reageert. Het is meestal een kwestie van dingen uitproberen en waar nodig bijstellen. Zo blijft het vasten haalbaar én verantwoord.”

7. Vul in en leer jezelf kennen

Start where you are is een écht doe-boek met inspirerende quotes, persoonlijke reflecties, opdrachten en prachtige illustraties. Door te tekenen, lijstjes te maken en nog veel meer word je aangespoord om over jezelf en het leven na te denken. Een bijzondere manier om positieve verandering teweeg te brengen.